En større del af vores hverdag foregår online. Derfor er det også blevet vigtigere, at du har den rigtige internetforbindelse.

Mange danskere er usikre på, hvad de egentlig har brug for. Derfor vælger mange ofte en høj hastighed. Undersøgelser viser, at langsomt internet stresser os meget. De højere hastigheder koster også flere penge.

Derfor har vi lavet en guide til at finde en passende hastighed. Vær opmærksom på, at oplyste hastigheder fra selskaberne er vejledende.
Benytter du wifi, så er der også et tab på hasigheden her. Det kan du bl.a. tjekke ved at lave en hastighedsmåling, hvor du er på dit Wi-Fi, og igen hvor du er koblet på dit internet via et kabel direkte i dit modem eller computer.
Har du den lovede hastighed, når du er tilsluttet dit kabel skal du evt. kigge på en ny router til at udsende dit Wi-Fi. 

Lav en hastighedstest

Du kan tjekke forbindelsen på din adresse her. Det er en bredbåndsmåler lavet af erhvervsstyrelsen.


Hvad skal du kigge efter?

Download- og uploadhastigheder. Upload er, når du lægger ting på internettet. Fx youtube videoer, billeder osv. Hvis ikke du gør det tit, så skal du fokusere på downloadhastigheden. Det er den, som afgør hvor godt, at du streamer film og musik.

Sociale medier og mails

Hvis der ikke skal streames og spilles diverse onlinespil. Så kan du ofte nøjes med en downloadhastighed på op til 20 Mbit/s. Det fungerer også med flere på nettet samtidigt.

Spil, film og Download

 

Skal der spilles spil, ses  film og downloades filer. Så kræver det en lidt hurtigere forbindelse. Vi anbefaler, at du går efter en hastighed på mellem 20-50 Mbit/s.

Familiepakken

Er I flere i husstanden som streamer HD film, spiller spil eller downloader samtidigt. Så kan 50Mbit/s vise sig at være for lidt. Er I mere end 2 online ad gangen, så anbefaler vi, at I finder en hastighed på mellem 70-100 Mbit/s.

Er du detaljeorienteret

Går du meget op i de små detaljer, som fx lyd og billedkvalitet. Ønsker du at streame i UHD eller 4k. Så anbefaler vi en forbindelse på 100 Mbit/s eller højere. Er der kun en person online ad gangen, så er 70-100 Mbit/s rigeligt. Men er I flere online ad gangen, så skal I over de 100 Mbit/s.Uploader du meget

Uploader du mange filer til internettet, så er det vigtigt med en høj uploadhastighed. Her anbefaler vi, at du undersøger muligheden for fibernet. Fibernet giver en mere stabil forbindelse, men har også synkrone upload- og downloadhastigheder.

Fremtiden

Vi tror på, at fibernet er fremtiden. Der er uendeligt høje hastigheder grundet teknologien. Derudover bliver du med en fiberforbindelse heller ikke påvirket af naboernes forbrug.

 

Stadig i tvivl?

Sidder du stadig tilbage med spørgsmål? 

Så vil vi gerne give en hånd med. Vi har mange års erfaring med valg af internetløsninger. Du kan tage kontakt til os via Facebook eller vores hjemmeside.

 

Rasmus Amdi Carlsen

Rasmus Amdi Carlsen

CEO

Modtag gratis sparetips