Først og fremmest hvad er 5G netværk? Det er et mobilnetværk. Det vil sige fx den form for netværk vores mobiltelefoner og tablets med simkort benytter.

5G

Der er flere former for netværk, 2G, 3G, 4G(LTE) og nu også 5G netværk.

2G netværket gjorde det muligt at tale og sende sms-beskeder uden at enheden var kablet til internettet eller telefon stikket. Det var det første mobile netværk vi havde. Det har vi brugt i mange år, og det er stadig i brig i dag. På din telefon vil der ofte stå “E” hvis du er på 2G. E står for edge, da det er på kanten.

Da 3G kom blev det muligt at loade websites, men også at streame musik og til dels videoer. Nogle gange kan man stadig opleve, at ens telefon går på 3G netværket, det gør den hvis 3G netværket er bedre end 4G netværket hvis man befinder sig.

Man kan på 3G netværket godt gå på internettet og besøge hjemmesider, streame film, serier osv. Ofte vol billedkvaliteten dog være ringere, hvis det skal kører flydende, da 3G ikke kan opnå de samme hastigheder, som 4G.

Med 4G netværket blev streaming for alvor en mulighed, da man her får hastigheder, som kan måle sig med en kablet internet opkobling. Dette er også den på nuværende tidspunkt hurtigste form for mobilt netværk. Hvis din telefon eller tablet er på 4G netværket, så kan du opleve at der ved signalet står LTE. Står der LTE, så er man på 4G netværk.

Står man et sted med meget godt signal, så kan man opleve 4G/LTE hastigheder på over 100 Mbit/S så her kan man nemt streame film, serier og sport i højeste kvalitet.

Det næste er nu 5G. Det er en teknologi, som der på nuværende tidspunkt stadig forskes i. Telenor og Telia har netop startet en test i Danmark med 5G nogle få udvalgte steder.

Det forventes at 5G netværket vil blive rullet ud over hele landet i løbet af 2020. Man forsker stadig i teknologien. Både for at udforske hvilke hastigheder man kan opnå, men også om der er eventuelle sundhedsmæssige udfordringer forbundet med 5G teknologien.

Det er en form for stråler, som befinder sig i luften, derfor undersøger man selvfølgelig om vi, som mennesker kan få sygdomme eller andre udfordringer på grund af 5G

Men hvad betyder det for os som privatpersoner i dag?

Lige nu betyder det INGENTING! Der er pt ingen mobiltelefoner eller routere som understøtter 5G endnu. Disse enheder kommer i løbet af 2019 forventes det!

Vi anbefaler derfor at du kigger efter om din næste mobil telefon er 5G kompatibel, da 5G giver hurtigere internet, men også muligheden for at streame i højere kvalitet.

Kig evt på Nemmobil.dk

Vi glæder os til 5G netværket bliver en realitet, og vi kan få adgang til endnu hurtigere internet, og bedre kvalitet i streaming af film, serier og sport. Hurtigere hastigheder vil skabe muligheder for alle hvad angår den digitale verden vi laver i, idag.

Modtag gratis sparetips